Diktatorski kutak
TOTALITARNI ANARHIZAM
Otajstvo totalitarizma
  • Otajstvo totalitarizma i anarhija trojstva
    Duhovno-partijski bilten
Blog
utorak, srpanj 18, 2006

Drugarice i drugovi!


Prije tjedan dana na zagrebačkom jezeru Bundek održan je tradicionalni stranački humoristični festival Internazajebancionala. Sigurno se pitate što je to Internazajebancionala? Svaki vrh partije, zajednice ili stranke – nazovite ih kako hoćete – ima običaj da se okupi uz roštilj i lagana alkoholna pića. Onda, kad se glavešine dobro nažderu i napiju krene  zajebancija na račun svojih birača. Nastupaju svi najbolji stand-up komičari u stranci, a pobjeđuje onaj koji se najviše naruga sirotinji koja vjeruje u njega. Prošli tjedan svoj festival smijeha i dobrog skeča odradili su čelnici SDP-a.  Pobjeda je očekivano otišla u ruke mladog i energičnog komedijaša Ivice Račana. Mladi je Ivica pomeo konkurenciju, valjao je šale na račun obračuna s divljim kapitalizmom i položaja radne snage u našem društvu, a publiku je jednostavno osvojio sljedećom izjavom: “Mi smo oduvijek bili uz čovjeka koji živi od svoga rada”. Rulja je odlijepila totalka, došlo je do kaosa, teško se bilo oduprijeti histeričnim napadima smijeha - Ivica je pridobio publiku. Ta izjava mu je također donijela i nagradu stručnog žirija.

Nego, recimo nešto - za one koji ne znaju – o tom simpatičnom momku. Polaznik je Humoristične partijske škole Josip Broz Tito, koja se nalazi u Kumrovcu. Od malih je nogu pokazivao interes prema glumi, zabavljajući ukućane svojim stand-up majstorijama. Ljubav prema humoru i glumi – kako sam kaže – razvio je gledajući partizanske filmove. Neko vrijeme Ivica je imao probleme s lakim drogama koje su mu skoro uništile karijeru. No, ove godine vratio se jači i spremniji nego ikad prije.  Do samog savršenstva izglancao je svoju zajebanciju na račun radnika - prosječan čovjek koji živi od svojih žuljevitih ruku postao je meta njegove britke zezancije. Ono što posebno plijeni u njegovu nastupu je odlučnost i probojnost. Odlučan poput djevice na maturalnoj zabavi i probojan kao mlohava čuna, osvaja svakog tko je željan dobre še(v)(g)e – v ili g, odlučite sami.

Njegov smisao za humor me razoružao. Poznat sam kao autoritativna i kruta ličnost, bez smisla za humor, a svaki oblik šege mi je stran, ali njegovi vicevi omlohavili su moju krutost i natjerali suze radosnice na moje oči. Potaknut njegovim dosjetkama, odlučio sam narugati se svima koji u znoju lica svojega skapavaju od gladi. Pa sam iz naftalina izvukao jednu staru zaboravljenu pjesmicu i prilagodio joj tekst današnjim prilikama.        

                                                                INTERNAZAJEBANCIONALA

Ostajte, prezreni na poslu,
Nek vas takve stalno mori glad!


 Razuma nema u vašem mozgu,
pamet u ognju bukti sad!
Prošlost sva izbrisana za svagda,
sjedi, roblje, ne diži se!
Vaš svijet u temelju je isti,
vi niste ništa, bićete prah.


 Neće biti posljednje
i odlučne teške borbe,
sa internomzajebancionalom
pred divljim kapitalizmom mirno stoj!


mokowski @ 15:13 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare