Diktatorski kutak
TOTALITARNI ANARHIZAM
Otajstvo totalitarizma
  • Otajstvo totalitarizma i anarhija trojstva
    Duhovno-partijski bilten
Blog
subota, srpanj 8, 2006

Drugarice i drugovi!

 Bježeći od financijske policije potražio sam skrovište na jugu Hrvatske. Točnije, boravim u jednom sigurnom skloništu u Splitu. S obzirom da se nalazim u gradu, gdje čeličnom rukom vlada Željko Kerum, uspio sam dobiti – iz provjerenih izvora – neke informacije s kojima nisam raspolagao u vrijeme pisanja teksta “Arbait macht frei”. Naime, iznio sam netočnu tvrdnju, da automobil marke Maybach - koji je u privatnom vlasništvu El Kovrčinja – košta samo 3.000.000 (slovima, tri miliona) kuna. Istina je na svu sreću drugačija, autić vrijedi 600.000 eura, ili preračunato u domaću valutu, 4.380.000 (slovima, četiri miliona i tristo osamdeset tisuća) kuna. Iskreno se ispričavam drugu Kerumu zbog omalovažavanja, za koje vas uvjeravam da nije bilo namjerno, već se radilo o nedostatku pravih informacija.
  Naknadno saznajem još jednu stvar. Drug Kerum izdvojio je dodatnih 4.100.000 (slovima, četiri miliona i sto tisuća) kunića za Mercedes, jer se želi voziti 360 km/h po hrvatskim cestama. Oduševljeno pozdravljam tu odluku. Mada, postoji opasnost da čovjek pri takvim brzinama izgubi kontrolu nad vozilom, i – ne daj bože – unesreći nekog od sudionika u prometu. Ako ga slučajno ubije, nije neki problem, ali čovjek može proći kroz pravi pakao ako preživi automobilsku nesreću i ostane bogalj ostatak svog mizernog života. Samo bez straha. Kakav mizeran život, kakav pakao? Takve stvari ne postoje tamo gdje vlada Željko. Prevencije radi, on će već donirati pozamašnu svoticu ortopedijskom odjelu bolnice Firule, i tako riješiti svaki oblik neugodnosti, koji bi mogao proizaći iz eventualnog gubitka nogu neke beznačajne individue. Aluminijske proteze biti će još funkcionalnije nego obične noge od kostiju i mesa, a sretni dobitnik moći će se provozati - zajedno sa svojim dobročiniteljem - u auto koje mu je donijelo veliku premiju. Naravno, sve će to prenijeti naši vrli mediji – jebeš dobrotvora, za kojeg nitko ne zna da je dobrotvor.
  Split je grad iz bajke, grad u kojem meda i mlijeka ima u izobilju. Da je tomu tako, dokazat ću vam u nastavku našeg putovanja kroz bespuća Kerumove humane ličnosti. Plaće od 2500 kuna - koje sam spominjao u prethodnom tekstu – ipak nisu tako viske, opet se radilo o krivoj informaciji. Naime, saznao sam da početna plaća blagajnice u Kerumovoj tvrtci iznosi bezobrazno visokih 1800 kuna. Plaću od 2500 kuna dobivaju samo oni s nekoliko godina radnog staža. Još jednom ponavljam 1800 kuna!!!
 Druže Kerum, iako vam se neizmjerno divim - u prvom redu kao gazdi, a tek onda kao čovjeku - mislim da ste pretjerali s ovako visokim početnim plaćama. Stvarno nije uredu s vaše strane da dajete tako nebulozno visoke početne plaće. Ne zaboravite da u ovoj državi postoji cijela vojska nezaposlenih, onih koji nemaju nikakav izvor prihoda. Uistinu nije pošteno prema ljudima bez posla da blagajnice imaju tako puno, a oni ništa. Radi se o čistom razbacivanju novca. Zato predlažem, da početna plaća u vašoj firmi ne bude preko 800 kuna na mjesec. Iskreno se nadam da ćete prihvatiti moju sugestiju, i smanjiti taj enormno visoki minimalac. Ako zbog ničeg drugog, onda iz poštovanja prema onima koji nemaju ništa.
  Još jednom se ispričavam svim svojim čitateljima zbog iznošenja neistinitih i neprovjerenih informacija, a pogotovo se ispričavam drugu Kerumu. Nadam se da ćete prihvatiti ovaj ispravak, jer stvarno nije bilo zle namjere.
 Druže Kerumu, želim vam sve najbolje, ravnu cestu i još puno uspjeha, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.


 Srdačno Vaš drug Mokowski.

mokowski @ 19:03 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare