Diktatorski kutak
TOTALITARNI ANARHIZAM
Otajstvo totalitarizma
  • Otajstvo totalitarizma i anarhija trojstva
    Duhovno-partijski bilten
Blog
subota, prosinac 4, 2010
Zamislimo, hipotetski na trenutak, da kojim slučajem još nije došlo do raspada SFRJ. 2010. godina polako se vuče svome kraju. Slovenci stalno seru, kao oni bi u se odcijepili, bliža im je Bečka kultura od Beogradskog varvarizma, oni bi malo bez nas ostalih u Europsku uniju. Hrvati čekaju da vide što će biti sa Slovencima, sve nešto kukaju u poluglasa i zavodnički mjerkaju susjednu Bosnu i Hercegovinu. Nebeski narod se već odavno dobrano povampirio i samo čeka povoljnu priliku da ucrta svoje nove granice na zapadu do Virovitice, Karlovca, Karlobaga i Senja, a na istoku do Tokija. Unutarnja kriza trese, bude se godinama zatomljivane nacionalne strasti, vozimo se na par-nepar, jedemo buđav lebac i govna, ali sve se ipak još nekako drži na okupu.

Zdravko Tomac je predsjednik SFR Jugoslavije, a Miroslav Ćiro Blažević njegova dvorska luda. Luka Bebić uživa u zasluženoj mirovini i bere mandarine po Metkoviću. Darko Milinović zvan Lički međed osvaja prvu jugoslavensku medalju na prestižnom body-building natjecanju Mr. Olimpija. „Velika je to stvar za mene. Svi sati utrošeni u teretani i bench press serije do otkaza konačno su urodile plodom. Moj idol Arnold Schwarzenneger sedam je puta osvajao ovu prestižnu nagradu, a moram vam priznati da i ja kao i moj uzor gajim određene političke ambicije“, pomalo će sramežljivo ovaj dobroćudni div. Von Otto Barić nogometni je izbornik bratske Sjeverne Koreje. Karizmatični nadbiskup zagrebački, kardinal Ivo Sanader, stručnjak za lemozinu, moral i ćudoređe, uživa veliki ugled u vatikanskim krugovima i po pisanju Inoslava Beškera dobro kotira kao jedan je od glavnih kandidata za budućeg Papu. Njegovom ugledu nije naškodila nedavna, navodna, seksualna afera sa mladim ministrantom D.P. iz Đelekoveca kraj Koprivnice.

U narodu malo poznati Milan Bandić, iako već u poznim godinama, ostvaruje trijumf volje i vraća se u domovinu sa svjetskom zlatnom medaljom u maratonu. „Sve je stvar discipline i volje. Ustajem u pet sati ujutro, nižem krugove na školskom igralištu u Kušlanovoj ili se penjem na Sljeme, a zatim hitam na posao“, govori nam ovaj udarnik i šef mjesne zajednice dok pokušavamo održati njegov ritam jer Milan trči ispred svih i kad stoji. Anto Đapić je direktor Političke škole u Kumrovcu. Željko Kerum radi kao šef sale u hotelu Marjan i nadaleko je poznat kao najveći splitski zavodnik (Dikan od Bačvica), rijetke su dame i drugarice koje ne padaju na onu njegovu, tako narodnu, a opet tako kulersku rečenicu: „Štaš popt“. Poznata je anegdota, prepričava ju cijeli Split, kad je ugledni utjerivač dugova Ivica Livaja sa probranim ženskim društvom bio gost hotela i na finjaka, pred pičkama, pocepao Keruma kao peder Playboy: „Konbar, Konbar“, zazove Livaja Keruma. „Nisn ja konbar, ja san šef sale“, drsko odgovori Kerumov pogođeni ego. „Dobron Sale, dones mi pivu, a pičkama po sok, sa zeru mraza i potezalicom“, odbrusi mu stalni gost kazneno popravnih domova.

Marko Perković Thompson glavna je glazbena zvijezda, uskrisitelj pomalo zaboravljenog pastirskog YU rocka. Jugoslaviju tresu njegovi hitovi poput: Geni Jugoslovenski, Drugovi, Vjetre s Jahorine... Komunistički karizmatik i mistik Zlatko Sudac umišlja da je reinkarnacija najvećeg sina svih naših naroda i narodnosti. „Baš kao i drug Tito sposoban sam levitirati i moram priznati da dosta dobro vladam bilokacijom. Jednom sam prilikom istodobno bio na baklavi kod Dražena Budiše i u posjeti mom prijatelju Slavku Liniću u Lepoglavi“, govori nam ovaj mladi skojevac dok zadiže ti-šrt sa likom Che Guevare i pokazuje rane identične onima koje je maršal Tito zadobio prilikom bitke na Sutjesci. Komunistička partija, zbog hereze, ga isključuje iz članstva i skriva od očiju javnosti, ali on i dalje uživa veliku popularnost među narodom. Joško Svaguša prodaje kikiriki i slane koštice na Poljudu. Zdravko Mamić jedan je od istaknutijih vođa Dinamove navijačke skupine. Zdravko, poznat kao osoba koja često nabija na kurac, je i veliki aktivist i borac za prava jugoslovenske gej populacije. Po kuloarima se priča da se kod Igora Štimca, inače predsjednika Fudbalskog saveza Jugoslavije, strastveno zalaže da homoseksualci dobiju pravo nastupa za fudbalsku repku.

Jugoplastika brani svoj deveti naslov prvaka Europe. Ovogodišnji Final four igra se u Ljubljani, a konkurencija nikad jača: Cibona, Jugoplastika, Partizan i Crvena Zvezda. „Ove godine imamo veliku šansu da naslov prvaka vratimo u Zagreb. Očekujem veliku podršku zagrebačke publike, a mi ćemo im se pokušati odužiti na najbolji mogući način“, tako zbori najiskusniji Cibos, kapetan Davor Bernardić. Na tradicionalnom natjecanju miješanja koktela u Tribunju Mirko Norac osvaja nagradu barmena godine za svoj kontroverzni uradak pod nazivom Metak u zatiljak: „Miješam koktele od svoje šesnaeste godine. Za postati pravi majstor i inovator potrebno je znati koji su sastojci bitni, a koji se ne smiju miješati sa pravima. Kako bi dobio savršen spoj, ponekad moram likvidirati sastojke koji se ne uklapaju u moj koktel. Ne smijem vam otkriti kombinaciju koju sam izmiksao, ali vam garantiram, kad ga probate osjećat ćete se kao da vam je mozak eksplodirao“, zagonetnim grohotom se nasmije naš sugovornik, ali mi iz ove perspektive nemamo pojma na što točno on cilja.

Iz dalekog New Yorka stižu lijepe vijesti. Na tradicionalnom natjecanju u brzinskom proždiranju hrenovki vječni student ekonomije Ivan Šuker osvaja Zlatnu hrenovku i popravlja dosadašnji rekord na 72 komada u pet minuta. Mnogi stručnjaci smatraju da će taj rezultat dugo ostati netaknut. „Čovjek treba voljeti ono što radi i znati koliki su mu kapaciteti. 5 minuta tvori 300 sekundi. Ja posjedujem talent koji mi dopušta da jednu hrenovku slistim za 4,16 sekundi jednostavnom računicom dolazimo do pobjedničkog rezultata 72“, genijalnim matematičkim pristupom mladi ekonomist objašnjava formulu uspjeha i zadobiva naše simpatije. Branimir Glavaš je istaknuti borac za ljudska prava i predsjednik Jugoslavenskog helsinškog odbora. Antun Vrdoljak, bard jugoslovenske kinematografije, upravo završava svoj pedeset i prvi partizanski film pod nazivom Mirko i Slavko u ustaškom gnijezdu 3. dio. Vedran Mlikota glumi Mirka, dok je Rene Bitorajac Slavko, a za napetu glazbenu podlogu pobrinuo se narodni šeret i vicmaher Miroslav Škoro...

Ne bi to bilo ni tako loše. Što vi mislite?

mokowski @ 15:01 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare