Diktatorski kutak
TOTALITARNI ANARHIZAM
Otajstvo totalitarizma
  • Otajstvo totalitarizma i anarhija trojstva
    Duhovno-partijski bilten
Blog
utorak, travanj 10, 2007

Danas je za mene kao velikog Hrvata (207 cm u tenisicama) veliki dan. Slavim godišnjicu osnivanja Nezavisne Države Hrvatske. Među mojim čitateljima ima puno malih pionira koji ne znaju što se tako važno desilo na današnji dan prije 66 godina. Stoga je moja dužnost, moje moralno pravo da ih o tome objektivno izvijestim. Sjedite u vremeplov druga Mokowskog i vratimo se svi zajedno 66 godina unazad. 
10. travnja 1941. u 16 sati Slavko Kvaternik gostuje na Radiju Zagreb i uspostavlja NDH. Samo sat kasnije, uzrujani zbog hrvatske bahatosti i samovolje, u grad pokušava ući njemačka vojska, ali zna se da Hrvati ne surađuju sa okupatorima, a pogotovo ne sa nacističkim okupatorima. Gnjevni narod spontano se okupio na ulicama. Studenti, radnici, mlado i staro pobješnjelo urla i raznobojnim cvijećem bombardira njemačke tenkove. Švabe iznenađene blumen blitzkriegom bilježe enormne gubitke u jako kratkom vremenu. Nakon prvih, lakših  cvjetnih tromblona, kreće prava ofenziva ujedinjenog hrvatskog naroda. Naime, pošto su brzo shvatili, Hrvati su inače jako bistri, da cvijet po cvijet ne može nauditi čeličnim grdosijama Hrvati vežu ruže, tulipane, karanfile i visibabe - cvijeće visoke nitroglicerinske vrijednosti - u bukete. Zatim nemilosrdnom paljbom rasturaju preostale njemačke tenkove. Preživjeli Nijemci razbježali su se preko zagorskih brega.
"A što je bilo sa onima koji nisu bacali eksplozivno cvijeće na naciste!? Što je bilo, što je bilo…!?" - urla iz sveg glasa, gotovo na rubu plača, mlada buljooka pionirka Kawai. Ja sam star i jedino što mi je ostalo je strpljenje i vrijeme koje nesebično dajem svojim dragim sljedbenicima. Naravno da ću udovoljit njihovoj znatiželji.

Oni koji nisu sudjelovali u otporu poslani su u sportsko-rekreacioni centar Jasenovac, gdje su se zabavljali i igrali raznih igrica. Neke od igrica kao što su strijeljanje, vješanje, maljem po glavi, nožem u prsa… Imale su možda malo okrutan prizvuk, ali djeca kao djeca, okrutna u svojoj iskrenosti i igri. Još jedna važna funkcija Jasenovca bila je pružanje krova nad glavom. Tako je u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj trajno riješeno pitanje Roma. Prvi put u povijesti jedna je država izgradila ogromni stambeni objekt za te vječne beskućnike.
"Tko su bili naši saveznici, ako to nisu bili nacisti druže Mokowski?" -  pomalo sumnjičavo, gledajući me ispod oka, pita vječni skeptik, bubuljičavi i pogrbljeni pionir Junkyarddawg. 

Odgovor na ovo pitanje razveseliti će mog mladog pionira jer je on najpobožniji među nama. Jedini pravi saveznik hrvatskog naroda je Bog i Sin njegov Isus Krist. Da je tome tako dokazuje i Kvaternikov proglas:

Hrvatski narode! Božja providnost i volja našeg saveznika, te mukotrpna višestoljetna borba hrvatskog naroda i velika požrtvovnost našeg poglavnika dr. Ante Pavelića, te ustaškog pokreta u zemlji i inozemstvu, odredili su da danas pred dan uskrsnuća Božjeg sina uskrsne i naša Nezavisna Država Hrvatska.

Pozivam sve Hrvate, u kojem god mjestu oni bili, a naročito sve časnike, podčasnike i momčad cjelokupne oružane snage i javne sigurnosti, da drže najveći red i da svi smjesta prijave zapovjedništvu oružane snage u Zagrebu mjesto gdje se nalaze, te da cijela oružana snaga smjesta položi zakletvu vjernosti Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i njenom poglavniku. Cjelokupnu vlast i zapovjedništvo cjelokupne oružane snage preuzeo sam danas kao opunomoćenik poglavnika.

Bog i Hrvati! Za dom spremni!
"A kaj je bilo sa partizanima i komunizmom?" - pita, vječno zainteresirana za markantne muškarce u uniformi pubertetskim hormonima šibana, pionirka Vila.

Svemu lijepom dođe kraj, tako je bilo i sa NDH. Srbi maskirani u partizanske uniforme, uz pomoć domaćih izdajica kao što je Josip Broz Tito, okupirali su našu svijetlu domovinu i zaogrnuli je pod tamne skute najmračnije diktature. Likvidirani su svi slobodnomisleći Hrvati, oni koji su uspjeli pobjeći ponijeli su u strane zemlje diljem svijeta svoju domovinu u srcu. Hrvatski duh nije bio slomljen. Jedan Hrvat, prerušen u odoru komunističkog generala, nastavio je strpljivo, dugih 45 godina, lutati bespućima povijesne zbiljnosti. Znao je da dolazi njegovo vrijeme, znao je da poslije mraka dolazi mrkli mrak…

mokowski @ 17:39 |Komentiraj | Komentari: 53 | Prikaži komentare