Diktatorski kutak
TOTALITARNI ANARHIZAM
Otajstvo totalitarizma
  • Otajstvo totalitarizma i anarhija trojstva
    Duhovno-partijski bilten
Blog
utorak, lipanj 20, 2006

Drugarice i drugovi! Danas sam dobio obavijest iz Ministarstva financija. Mada je obavijest preblaga riječ prema onome što sadrži taj jednostavni komad bijelog papira. To je optužba, a ne obavijest. Sude mi da nisam izvršavao svoje obveze prema državi, sude mi dušmani, dragi moji drugovi, ali ne znaju da je porezna istina voda duboka... Naime, riječ je dugovima za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Dugova iz ranijih razdoblja bogami ima, a kamate zbog nepravovremenog plaćanja su se nakupile. Uz obavijest priložene su tri uplatnice nimalo simpatičnog sadržaja. Radi se o povećoj sumi hrvatskih kuna. Iako je sudski spor elegantno riješen u moju korist, birokratska paljba na moju adresu ne prestaje.
Izgleda da su jalnuški diletanti koji vode ovu državu odlučili prekinuti moju ilegalnu borbu protiv njihova pokvarenog sistema. Odlučili su da me smjeste u hladovinu na nekoliko desetljeća, jer ja tu lovicu za platiti kaznu nemam. Državni je vrh prepoznao  „opasnost“ od Totalitarnog anarhizma. Pokreta čije se ideje šire brzinom raspadanja trupla u mračnoj zavjetrini neke grobnice na Mirogoju, pokreta koji se sve više zahuktava i bilježi frapantno rastući broj članova. Odlučili su našu borbu sasječi u korjenu, organiziranim pravnim napadom na samo srce pokreta, tj. na vašeg voljenog vođu. Htio bih da kažem tim smutljivcima i mutikašama da se ja zatvora ne bojim. Imam puno povjerenje u postojeći kadar, koji sam svojim učenjem obučio. Ti ljudi spremni su da nastave pravednim putem Totalitarnog anarhizma, jače i odlučnije nego ikad prije.
Jučer mi se na ulici obratio sasvim nepoznat mladić. Rekao mi je da je inspiriran mojim idejama spreman raznijeti Konzum i zgradu HRT-a. Sigurno se pitate, kako me je mogao tako lako prepoznati. Uvjeravam vas da to nije nimalo teško. Visok sam, elegantan, markantno-mrkog pogleda i zagonetnog osmijeha. Između osmijeha i pogleda smjestio se strogo podšišan brk koji mi daje autoritativan štih. Recimo to žargonom modnih stilista, look a la drug Staljin. Još nešto morate znati o meni; Sve radim javno, da ne bi izgledalo tajno. Oprostite mi na ovom malom skretanju. Vratimo se sa kolosijeka digresije na glavnu temu. Kao što rekoh, zatvora se ne bojim. Štoviše, uvjeren sam da bi mi dobro došla koja godinica hladovine u svrhu bildanja moje ionako snažne karizme.
Svaki diktator koji drži do sebe mora odraditi zatvorsku kaznu. Opće poznata je stvar da narod voli robijaše. Robijali vi zbog vašeg političkog uvjerenja, utaje poreza ili herojskog orgijanja nad civilima, sasvim svejedno, glavno da se robija. Svaki satrap koji želi ovladali nekim prostorom mora odslužiti svoje. Bilo bi malo neozbiljno s moje strane kad i sam ne bih učinio isto. Drugarski pozdrav.


mokowski @ 17:13 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare